Elmia 2013

Elmia 2013

Av sören Karlsson

Var nästan lite vemodigt att styra kosan mot Elmia i år. Första gången jag åker dit och att det inte skulle vara någon ljudtävling. Givetvis så skulle det finnas bilar fullmatade med högtalare och skärmar, men ändå inte riktigt samma sak.

De första personerna jag träffar på är Jussi och Frippe. 5m ifrån så står Johan Fröding och demar sin nya Yeti. Det här kan nog bli skoj i alla fall.

De hade delat av hall A och mörkat ner ena halvan för att stylingbilarna skulle kunna visa sina blinkande lampor. Lättklädda tjejer och en DJ gjorde sitt för att hålla uppe stämningen.

I andra halvan så fanns det mesta av de renodlade bilstereobilarna och leverantörerna. dBakuten och AI Group hade maxat på rejält i sina montrar. dBakutens Astro har på nytt ändrat skepnad, och man vågar knappt tänka på hur många kilo bakänden måste väga. AI group visade upp sin EM vinnande bil och bl.a. Nautilus fräcka installation som vi följt på Bilstereoforumet.

MDS hade som vanligt stor monter med fräcka bilar. Sjöbergs delade monter med Alpine/MTX. BRL valde även i år att stå i B-hallen. Stereospecialisten samsades med Hertz. Och var det någon som missade Ljudstudion och Fusions gröna uppblåsbara dockor, som fanns i var barns hand?

2st starka VW Bubblor fanns det med. I BRLs monter så stod ”The Raunchy Bug” En orgie i motivlack och B2 utrustning. Tokkens gula bubbla premiärvisades. Demomusik – Metallica :)

På platsen där Bilstereförbundet har stått de sista åren så kunde man prova på att köra Segway för 40kr. Vi kanske borde erbjuda. Upplev 150dB för endast 20kr.

//Sören Karlsson