Bilsport Performance & Custom Motor Show

• Elmia
    april 14, 2017 - april 17, 2017
    8:00 f m - 5:00 e m

Tävlingsåret 2017 kommer inledas i Jönköping på Elmiamässan med ”Bilsport Performance & Custom Motor Show” under påskenhelgen den 14-17 april.

Det kommer att hållas separata tävlingar i dB Dragracing, Bassrace samt Top Dog, varje dag hela helgen.
Totalt alltså 4st tävlingar i varje gren.
Kostnad för att delta är 300kr/dag eller 900kr för hela helgen.

Även årets första EMMA SQ-tävling, kommer hållas på söndagen den 16 april.
Kostnad 300kr.
Inga medåkarebiljetter kommer finnas tillgängliga. Övrig entré betalas av resp. passagerare.
I priset ingår entré för den tävlande o tillgång till ström på arenan.
Anmälan till Elmiatävlingen kommer öppna inom kort.

Vidareutbildning utav EMMA SQ-domare, samt även nyutbildning av domare kommer hållas under SweetSpot-mässan den 22-23april i Jönköping

Tävlingskalendern kommer fyllas på så fort vi har event planerade, så håll utkik på hemsidan/Facebook.

Plats för SM-final är tyvärr inte bestämd ännu. Vi letar fortlöpande efter ett bra event att vara på.
Har ni några förslag på lämpliga event att köra en SM-final på, är ni välkomna att tipsa oss.

Kvalregler SM
För dB Drag gäller att delta på minst 5st tävlingar varav minst 2st förbundsevent/multipoints tävlingar.
Stora flerdagarstävlingar räknas som ett event även om man deltagit flera dagar

För SQ gäller att delta på minst 5st tävlingar varav 2st förbundsevent.

Nyhet för i år är att om man deltar på tävling i Norge eller Danmark, får man dubbla kvalpoängen (räknas som två event). Vi jobbar även på att få till en gemensam final tillsammans med våra grannländer, mera info kommer.
Bor man norr om Uppsala räcker det med 4st tävlingar. (Detta för att kompensera för höga bränslekostnader, då flertalet tävlingar ligger söderöver).

Tävlingsklasser 2017

dB Drag:
Street Stock 2K
Street Stock 5K
Super Street
Super Street X
Mini Street Power Wheels 500W

Bassrace:

EMMA SQ:
Rookie Skilled MasterOEM Master Unlimited

Förbundsevent – alla klasser.
Butiksevent kommer endast ha två klasser tillgängliga: Skilled och Master (sammanslagen OEM och Unl.).
Rookie kommer finnas som tävlingsklass endast under Förbundsevent.

I Rookie kan man tävla max 3ggr under ett året.
Under dessa 3 tävlingar kommer vår domarkår hjälpa till att klassa in deltagaren i rätt klass (Skilled, Master) och man får tillgodogöra sig dessa tävlingar för SM-kval.
Rookie kommer ej finnas på SM
.
Tävlingslicens 200kr, engångsavgift gäller livet ut
Elitmedlem 500kr, ger tillsammans med licens rätten att delta på SM och även för att få rösträtt på Förbundets årsmöte.

Välkomna till våra tävlingar!

Plats för Evenemang

Plats: