Jens ljudliga Nissan 200sx

Jens började med bilstereo 2002, när han fick en gammal tävlingsanläggning som delbetalning för hans PA-rigg. Efter lite surfande så hamnade Jens på SASCAs hemsida och började fundera på om det här med bilstereo-tävlingar kunde vara något roligt. Ljudintresset hade hela tiden funnits där. Efter att ha fått lite hjälp med att bygga om a-stolparna i sin dåvarande BMW, samt fått lite inspiration av sin hjälp, så blev det en tävling med BMWn i Göteborg. Som för så många andra nybörjare gick det lite sådär. Kom näst sist, men fick blodad tand, då det var så bra sammanhållning och kul att få vara med att tävla.
En Saab 900 införskaffades, planerades och byggdes om rejält. Då underlättar det med att ha en rutinerad team-kompis som Björn Söderlindh. Björn hade redan tävlat ett tag, och kunde komma med både tips och trix. Nu var det seriös satsning som gällde, och framgångarna kom. 6 SM-guld, 2 EM-guld + flera pallplatser på både SM och EM på meritlistan.
Sen 2007 är det en Nissan 200sx från -90 som gäller. Givetvis välfylld med bilstereo. Men även motorn har fått sig en genomgång. Smidda kolvar och stakar. Stressborrat block. HKS-kammar. Planad topp m.m. m.m. Och nu är motorn bänkad till 430Hk/500Nm
2010 när Svenska Bilstereoförbundet startades, fick Jens chansen att gå med i styrelsen. Och kontaktar ni förbundet, så ser Jens till att ni får hjälp och svar på era frågor.
Är du intresserad av att testa på att tävla, så tveka inte. Kontakta Jens på info@bilstereoforbundet.se
// Sören Octan Karlsson

 

bil Bil2 bräda pod bak steg motor